För att kunna hjälpa dig på bästa sätt erbjuder jag en rad olika tjänster. Läs gärna om tjänsterna nedan och se vad som kan passa dig bäst.
 
Om du har frågor och funderingar kan du ta kontakt via mail eller ringa mig på 070-142 38 80 för 15 minuters gratis rådgivning. 

Näringsterapi

Näringsterapi är en "detektivtjänst" där vi tillsammans går på djupet och försöker hitta rotorsaken/orsakerna till dina symptom och hälsoproblem. 

 

Utifrån ditt nuläge och din målbild skräddarsyr jag ett program för dig baserat på kost- och livsstilsförändringar och kosttillskott. Som verktyg i processen använder jag hälsoforumulär och funktionsmedicinska analyser.

 

Min tanke är att vi arbetar tillsammans under cirka ett till två års tid men det är förstås dina behov som styr.  

Näringsterapi nybesök:   90 min, 1 495 kr

Näringsterapi återbesök: 60 min, 995 kr

"Klara är otroligt kunnig och fantastisk i mötet med andra. Med Klaras hjälp fick jag äntligen bevis för vad som orsakar inflammationer i min kropp."

                                                                                                 Åsa, 50 år

Kostrådgivning

Ett bra sätt att börja förbättra sin hälsa är att titta på kost och andra livsstilsfaktorer. För många räcker en kostomläggning för att uppleva stora förändringar i sitt mående. 

Utifrån ditt nuläge och din målbild tar vi gemensamt fram en optimal kost för just dig. Efter varje träff får du med dig en skriftlig ordination med kost- och livsstilsråd och tips på hur du kan följa dem. 

Min tanke är att vi jobbar tillsammans under tre till sex månader men det är förstås dina behov som styr. 

Kostrådgivning kan betalas med friskvårdspengar från ActiWay eller ePassi. 

Kostrådgivning: 60 min, 795 kr

"I och med våra samtal förstod jag hur jag skulle lägga upp min kost, mitt handlande och helheten. Jag har insett att kroppens välmående går att påverka med relativt små medel. Idag har jag ork och slarvar väldigt sällan med maten."

                                                                                                           Anna, 43 år

Analyser

Jag har möjlighet att utföra ett stort antal funktionsmedicinska analyser. De flesta analyser använder jag som verktyg inom ramen för näringsterapin och vi kommer gemensamt fram till vad du skulle ha störst nytta av att mäta.

 

Några analyser går att boka direkt via min bokningssida. Anledningen till detta är att de är screeninganalyser som jag bedömer att alla har nytta av att göra. 

 

Hårmineralanalys paket: 1 995 kr

Hårmineralanalys innebär att via håret analysera och kontrollera sin näringsstatus och eventuell tungmetallbelastning. Balansen mellan mineralerna säger mycket om hur kroppen mår till exempel hur väl binjurarna och sköldkörteln fungerar och hur stressad man är. Baserat på analysresultatet får man individuella råd kring kost och tillskott för att komma i bättre balans. 

"På min andra HMA var värdena mycket bättre och tungmetallstaplarna som hade legat högt hade sjunkit till nästan noll och många andra obalanser hade blivit avsevärt bättre."

                                                                                                         Linda, 39 år

Imu Pro Screen+ (födoämnesöverkänslighet) paket: 2 495 kr  

Födoämnesallergi typ III (IgG) är en fördröjd inflammatorisk reaktion på specifika födoämnen. Ofta är det svårt att upptäcka de här sambanden själv utan att göra en analys. Typiska symptom är mag-tarmbesvär, huvudvärk, hudbesvär, ledvärk, trötthet, hjärndimma, ångest och depression. 

Arctic Med fettsyraprofil paket: 1 495 kr

Balansen mellan omega 3 och omega 6 är otroligt viktig för hjärt- och hjärnhälsan och för att minska graden av inflammation i kroppen. Den här analysen ger omega 6/omega 3-kvoten men också nivån av 26 fettsyror bland annat omega 3,6,7 och 9 och transfetter. 

Läs mer om respektive analys på bokningssidan

Paket

Att börja med näringsterapi, kostrådgivning eller balansering utifrån hårmineralanalys är att starta en process som bör fullföljas för att få bästa möjliga resultat. Därför finns det möjlighet att köpa paket på tre gånger till ett förmånligt pris. 

Näringsterapi -livsstilsförändring: 2 995 kr (normalpris: 3 485 kr)

Tre näringsterapi-tillfällen inom loppet av ett år. Det första tillfället är 90 minuter och de två övriga är 60 minuter. 

Kostrådgivning -livsstilsförändring: 1 995 kr (normalpris: 2 385 kr)

Tre kostrådgivningstillfällen inom loppet av ett år. Varje tillfälle är 60 minuter långt. 

Hårmineralanalys x 3: 4 995 kr (normalpris: 5 985 kr)

Tre hårmineralanalyser med provtagning, analys och genomgång av analysresultat som genomförs inom loppet av två år. 

Hälsoscreening: 5 495 kr (normalpris: 5 985 kr)

En hårmineralanalys, en fettsyraprofil och en Imu Pro Screen+ med provtagningar, analyser och genomgång av analysresultaten som genomförs inom loppet av ett år. 

Genom att kombinera en hårmineralanalys, en fettsyraprofil och en Imu Pro får man en bra bild av det aktuella hälsoläget och hur det är lämpligt att börja jobba.

Föreläsningar

I dagsläget har jag föreläsningar på Medborgarskolan, ABF och för privata grupper men jag föreläser gärna även för företag. Området är förstås näring och naturlig hälsa men det exakta innehållet kan skräddarsys för att passa sammanhanget.

 

Några tidigare titlar har varit:

Kostens och näringens betydelse för hälsan

Ont i kroppen -varför får man det och vad kan man göra åt det

Fysiska orsaker till psykisk ohälsa

Förslag på andra ämnen är:

Ät dig hållbar

Ta hand om din sköldkörtel

Matsmältningens roll för hälsan

Inflammation och antiinflammatorisk kost

Öka din fertilitet naturligt

Hjälp din kropp att hantera stress

"Klara delar med sig av sin kunskap på ett väldigt pedagogiskt och lättförståeligt sätt samtidigt som hon ger grundlig och bred fakta om vår hälsa. Hennes egna erfarenhet ihop med faktakunskaperna gör hennes föreläsningar ännu mer intressanta. Rekommenderar varmt!"

                                                                                                                  Lilyana

Företagshälsovård Direkt

Jag samarbetar med Företagshälsovård Direkt som erbjuder komplett företagshälsovård till små och medelstora företag. Företagshälsovård Direkt har fokus på kvalitet och personlig kontakt och tanken är att man bara betalar för de tjänster som man faktiskt använder. 

 

Inom Företagshälsovård direkt erbjuder jag näringsterapi och kostrådgivning, antingen för hela personalstyrkan eller för individer med specifika behov och önskemål. Jag erbjuder även föreläsningar inom kost och naturlig hälsa som kan skräddarsys utifrån företagets behov och önskemål. 

 

Att ta hand om personalens hälsa lönar sig i längden. En personal som äter, sover och andas bättre har mer energi att utföra sina arbetsuppgifter, bättre motståndskraft vid motgångar och lägre risk för sjukdom och sjukfrånvaro.  

Läs mer om Företagshälsovård Direkt.