Sök
  • Klara Sinnerstad

Case- Kvinna med ångest och oro

En av mina klienter, en kvinna i 50-årsåldern, hade återkommande besvär med ångest och oro och vaknade varje morgon med huvudet fullt av obehagliga och stressande tankar.

Det kan naturligtvis finnas flera orsaker bakom det men en av dem kan vara att man har låga nivåer av GABA som är en lugnande signalsubstans.


Min klient blev lugnare och slapp vakna med huvudet fullt med stressande tankar när hon tog tillskott av mulungu.

På försök rådde jag henne att prova ett preparat från växten Mulungu. Mulungu används inom folkmedicinen som antibakteriell, antiinflammatorisk, blodtryckssänkande, leverstärkande, ångestdämpande, rogivande, sömngivande och smärtstillande medel. Modern forskning har visat att alkaloider i Mulungu stimulerar transmittorsubstansen GABA.


Resultatet blev över förväntan. Redan efter några dagar berättade kvinnan att de snurrande tankarna vid uppvaknandet i stort sett hade försvunnit och att hennes generella nivå av ångest och oro hade sjunkigt rejält. Hon var lungare och gladare och kände sig “som en ny människa”.


Givetvis är detta bara en del i en större helhet men med en sänkt ångestnivå fick hon den energi som behövdes för att fortsätta jobba med kost, näring och livsstil.

Vi är alla olika och det finns förstås inga garantier att det som fungerar på en person kommer att fungera på någon annan. Men med det här inlägget vill jag visa på hur otroligt effektivt ett tillskott kan vara när man hittar rätt.

113 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla