Sök
  • Klara Sinnerstad

Klientberättelse - Läkning efter kopparförgiftning

Här kommer en fin och stark klientberättelse från "Sandra", 50 år, som jag hjälpte med balansering efter kopparförgiftning. Hon skriver:


"Jag hade precis läst en artikel i Aftonbladet ”Kvinnor JO-anmäler  Läkemedelsverket efter bråk om kopparspiral” där allt fler kvinnor upplever att de får svåra symptom av sin kopparspiral.

Hade länge känt att något var fel. Det värsta var den fruktansvärda värken i ryggen som jag haft i 13 år, samt den förlamande tröttheten. Jag hade även känningar i hjärtat och fick allt svårare att minnas och förstå vad folk sade.Tänkte att jag inte har så mycket att förlora på att ta ut spiralen och gjorde det.

Trodde inte det var sant när jag redan på kvällen kände att synen blev klarare och spänningen i hjärnan släppte. Kändes som någon spolat rent min hjärna med klorin(!)

Sedan gick det 3 veckor då jag var överlycklig att jag var så mycket piggare, stelheten och frusenheten i kroppen lättade m.m..

Då kom krampen i magen som ett brev på posten. Kändes nästan som missfall, det varade i en vecka och jag kunde inte äta vanlig mat. (Min teori är att överskottskoppar började frigöras och kom ut i tarmen och ”slog ut" alla goda bakterier.) Fick väldigt försiktigt därefter prova mig fram vad min kropp tålde. Har aldrig tidigare haft känslig mage utan kunnat äta allt. Jag rasade 10 kg i vikt.


Då var jag tvungen att göra något och jag hade läst om Hårmineralanalys i FB gruppen "Kopparöverskott / Kopparförgiftning, med eller utan kopparspiral". Fann Klara Sinnerstad i Örebro och gjorde en sådan.

Det var en fantastiskt känsla när jag fick tillbaka resultatet för allt jag hade känt fick jag äntligen kvitto på. Mina symptom hade att göra med stora näringsobalanser och gifter.


Hos vården har alla tester sett bra ut.


Jag följde kostråden och köpte alla tillskott som rekommenderades av analysen och har blivit bättre och bättre.

Klara hjälpte till att förklara analysen grundligt och jag fick även snabbt svar på frågor som dök upp i efterhand.


Jag tror man kan hjälpa kroppen jättemycket i rätt riktning genom att följa kostråden, men jag tror att det skulle ha tagit mycket längre tid att bli bättre utan kosttillskotten i kombination.


På min andra HMA var värdena mycket bättre och tungmetallstaplarna som hade legat högt hade sjunkit nästan till noll och många andra obalanser hade blivit avsevärt bättre.


Förut körde jag bara på för att vården sa att jag var frisk, och blev allt sämre. Trodde alla mina ”krämpor” var sånt som man får räkna med. Nu vet jag att det går att må mycket bättre om man rättar till obalanserna.

Viktigt är att inte experimentera med tillskott själv, det kan ställa till det mer. Anlita en duktig näringsterapeut. Jag kan varmt rekommendera Klara."


Tack snälla Sandra för att du delar din historia. Jag hoppas att de som mår lika dåligt som du gjorde får nytt hopp och ser att det kan bli bättre.

489 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla