Sök
  • Klara Sinnerstad

Kurs: Inspiration och råd att äta naturligt glutenfritt

Oavsett varför man behöver eller vill äta glutenfri kost kan det vara svårt att komma igång. I höst har jag en kurs på Medborgarskolan där vi gör jobbet tillsammans. Vi pratar om vad som motiverar oss att undvika gluten och vilka eventuella vinster vi får i mående. Vi pratar också om varför det kan vara besvärligt att äta glutenfritt och hur man kan hantera det. Vi tipsar varandra om råvaror och recept som det kanske hade tagit lång tid att upptäcka annars.


"Vanlig mat" består till stor del av glutenrika spannmål.

Jag går igenom vad gluten är och i vilka livsmedel det finns. Det är inte svart eller vitt och kan därför vara ganska förvirrande. Jag tar också upp påståendet att “vi alltid har ätit gluten” och frågan om vetet idag är samma växt som för 50-60 år sedan. Vi pratar också om skillnaden mellan produkterna på den glutenfria hyllan och en naturligt glutenfri kost.


Väldigt ofta säger jag till mina klienter “prova att undvika gluten i några veckor och se vad som händer”. När man har ätit glutenfritt i flera år, som jag har gjort, är det lätt att glömma bort hur besvärligt det var i början. Med tiden har jag insett att vissa vill ha mer stöttning i detta och det är det som den här kursen är tänkt att vara. Givetvis behöver du inte vara klient hos mig för att gå kursen utan alla är välkomna. Du behöver inte heller ha ambitionen att bli 100% glutenfri utan det räcker att ha ett intresse för ren kost och en vilja till förändring.


Läs mer och anmäl dig på: https://www.medborgarskolan.se/arrangemang-sok/inspiration-och-rad-for-att-ata-naturligt-glutenfritt-1165443/

43 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla