Sök
  • Klara Sinnerstad

Viktminskning som bonus

Jag jobbar inte så mycket med direkt viktminskning hos mina klienter eftersom jag inte ser övervikt som ett primärt problem utan som ett sekundärt. För mig är övervikt ett tecken på att en eller flera processer i kroppen inte fungerar som de ska. Som exempel kan handla om inflammation, hormonell obalans, stagnerad lymfa, dold födoämnesallergi, underfunktion i sköldkörteln, autoimmun sjukdom, obalans i kolhydrat/fett/proteinintaget eller något annat som kroppen behöver hjälp med.


mjölmat, pasta
Att ta bort socker och mjölmat är det absolut effektivaste sättet jag vet att förbättra sin hälsa och kanske gå ned i vikt.

Det roliga är att fast vi inte fokuserar på viktminskning i behandlingen så är det ändå många av mina klienter som går ned i vikt. Så här skriver en klient:

”Ställde mig på vågen i morse. Bryr mig vanligtvis inte så mycket om vikten men blev lite förvånad att jag gått ner tre kilo sedan jag slutade med spannmål och socker. Ett bonus! Jag äter ju lika mycket som jag brukar :)”

Jag upplevde det här själv 2014 när jag lade om min kost från ”normalkost” till en ganska strikt LCHF utan gluten. Under den perioden tyckte jag att jag vägde några kilo för mycket och innan kostomläggningen var jag med i Viktväktarna för att bli av med dem. Sedan ändrade jag fokus och valde att försöka äta mig till en bättre psykisk hälsa (vilket fungerade bra). Som en bonus fortsatte jag att gå ned i vikt av min LCHF-kost tills vikten stabiliserade sig på en nivå som passar min kropp perfekt.


Många tycker att det är svårt att veta vad de ska äta om de tar bort den vanliga "mjölmaten" men det finns jättemycket gott att upptäcka. Mitt tips och råd är att prova i två veckor. Om du får bra resultat så kommer det att vara sååååå värt besväret.

272 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla